لیزر موهای زائد به روشی غیر تهاجمی گفته می ‌شود که امروزه برای از بین بردن مو های زائد و نا خواسته در تمام نقاط بدن استفاده‌ شده و دارای طرفداران بی ‌شماری است.یکی از سوالات اصلی برای متقاضیان لیزر این است که آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری میتوان انجام داد؟ تأثیر لیزر برروی زنان باردار به چه صورت است و چه عوارضی را به دنبال دارد.برای پاسخ  به این سوالات ابتدا نیاز است که با روند عملکرد لیزر آشنا شوید.

روش کار لیزر به این صورت است که ابتدا توسط دستگاه، لیزری به قسمت موردنظر برای از بین بردن موهای زائد تابانده شده و اشعه موجود در این لیزر به رنگدانه‌ های تیره مو تابیده‌ شده و این حرارت ایجاد شده از ساقه مو به فولیکول می ‌رسد.

در بسیاری از مواقع فولیکول در این روش به ‌طور کامل از بین‌ رفته و تخریب ‌شده و دیگر شاهد رشد مجدد موهای زائد در ناحیه نخواهیم بود. ولی در بعضی مواقع هم ممکن است فولیکول آسیب ‌دیده ولی به‌ طور کامل تخریب نشود که در این ‌صورت مو با تراکم و ضخامت کمتر در آن ناحیه رشد خواهد کرد.

لیزر موهای زائد روشی است که روند رشد موهای زائد را کند کرده و نمی‌ توان گفت که حتما آن ‌ها را ریشه ‌کن می‌ کند. برای از بین بردن کامل موهای زائد در این روش، بهتر است که به ‌طور مداوم جلسات درمانی را تکرار کرده و فاصله بین جلسات طولانی‌ مدت نشود. به‌ طور معمول مدت‌ زمان تأثیر گذاری لیزر به مدت ۶ ماه بوده و فاصله بین جلسات بین یک‌ و نیم ماه تا دو ماه می ‌باشد.

تأثیر لیزر موهای زائد در دوران بارداری

همان‌ طور که گفته شد، لیزر موهای زائد یکی از بهترین و نوین ‌ترین روش ‌ها برای حذف موهای زائد در بدن است. اما این روش دارای محدودیت ‌هایی برای برخی افراد و برخی بیماری ‌ها می ‌باشد. یکی از این محدودیت ‌ها دوران بارداری است. در دوران بارداری هورمون ‌هایی ترشح می ‌شوند که گاهی ممکن است سبب افزایش رشد مو و ضخیم‌ تر شدن آن‌ ها شده و گاهی هم ممکن است سبب کم‌ پشت شدن موها و ریزش موهای زائد شود. بنابر این انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری تأثیری نداشته و جلسات انجام لیزر در این دوران کاملاً بیهوده و بی ‌تأثیر است.

علت افزایش رشد مو در دوران بارداری

به‌ طور کلی رشد مو دارای ۳ مرحله است. در مرحله اول که فاز رشد نامیده می‌ شود، فولیکول‌ ها شروع به رشد موهای جدید خواهند کرد. مرحله دوم به نام فاز انتقالی است که در این مرحله موها به رشد خود به ‌طور طبیعی ادامه می ‌دهند. مرحله سوم یا فاز استراحت، در این مرحله موها ریزش پیدا می ‌کنند.

در زنان باردار هورمون ‌های بارداری مرحله سوم یا فاز استراحت را به تعویق می ‌اندازند. در دوران بارداری در بدن فرد باردار، مقدار قابل‌ توجهی هورمون آندروژن تولید می ‌شود که این هورمون سبب رشد بیش‌ از حد مو های سر و سایر نقاط بدن می ‌شود. همچنین به دلیل افزایش تولید رنگدانه‌ای به نام ملانین، موها ضخیم‌ تر و تیره‌ تر می‌ شوند. رشد مو های زائد در زنان باردار امری بسیار طبیعی بوده و علت آن‌ هم افزایش هورمون‌ هایی است که به رشد جنین در شکم مادر کمک می‌ کنند.

عوارض لیزر در دوران بارداری

همیشه این سوال برای زنان باردار مطرح است که آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری خطرناک است یا خیر؟ بر روی جنین تأثیر خواهد گذاشت یا خیر؟ آیا در دوران بارداری لیزر عوارضی دارد؟

باید گفت که لیزر موهای زائد به‌ طور کلی روشی کاملاً بی ‌خطر و غیر تهاجمی بوده و تنها با استفاده از حرارت و گرما به عمق ناچیزی از پوست نفوذ کرده و فولیکول‌ ها را خاموش و یا از بین می ‌برد. اما متخصصان و دکتران برای حفظ سلامت جنین انجام لیزر را برای زنان در دوران بارداری ممنوع کرده ‌اند. زیرا احتمال می‌ رود که ذره ای از اشعه لیزر از بافت عبور کرده و سبب آسیب به جنین شود. ولی دلیل محکم و قاطعی برای این نظریه وجود ندارد و با این‌ حال برای به خطر نیفتادن سلامت جنین انجام لیزر برای زنان باردار ممنوع بوده ولی در دوران شیردهی کاملاً بلامانع است.

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری روشی ایمن است؟

به دلیل وجود نداشتن مطالعات و نتایج دقیق در رابطه با تأثیر لیزر بر جنین انسان نمی ‌توان به ‌طور قاطع گفت که لیزر برای جنین نا مناسب است یا خیر و به‌ همین دلیل هم محققین تا بدست آوردن نتایج قطعی و تأثیر لیزر بر جنین این کار را در دوران بارداری ممنوع کرده ‌اند. زنان باردار در این دوران می ‌توانند برای از بین بردن موهای زائد خود از روش‌ های دیگری مانند وکس و یا کرم‌ های مو بر استفاده کنند. خانم‌ های باردار در زمان بارداری باید به حفظ سلامت جنین اهمیت داده و جنین را در اولویت قرار دهند و تا تمام شدن دوران بارداری صبر کرده و سپس اقدام به لیزر نمایند.

زمان مناسب لیزر بعد از دوران بارداری

بانوانی که قبل‌ از دوران بارداری لیزر را انجام داده و یا می ‌خواهند بلافاصله بعد از اتمام دوران بارداری این کار را انجام دهند، باید زمانی را انتخاب کنند که میزان و اندازه هورمون ‌ها در بدن به حالت طبیعی خود برگشته باشد. به ‌طور معمول ۳ ماه بعد از اتمام دوران بارداری هورمون ‌ها به سطح اولیه خود بازگشته و بهترین زمان برای لیزر می ‌باشد. تشخیص و تعیین زمان لیزر بعد از بارداری فقط توسط دکتر و متخصص مربوطه امکان ‌پذیر بوده و آن‌ ها با توجه به شرایط بدنی مادر و سطح هورمون ‌های او تشخیص می ‌دهند که چه زمانی مناسب برای لیزر است.

آیا لیزر موهای زائد سبب نازایی می ‌شود؟

بسیاری از بانوان بر این باورند که انجام لیزر مو های زائد سبب نازایی و بارور نشدن آن ‌ها می‌ شود. همان‌طور که گفته شد روند کاری دستگاه لیزر مو توسط حرارت و گرما برای از بین بردن فولیکول‌ های مو بوده و بسیاری بر این معتقدند که انجام لیزر در ناحیه بیکینی سبب نازایی می ‌شود. این باور اشتباه است. زیرا لیزر با گرما سر و کار داشته و هیچ‌ گونه آسیبی به اندام‌ های تناسلی و تخمدان‌ ها وارد نمی ‌کند. درنتیجه انجام لیزر برای از بین بردن موهای زائد در تمام نقاط بدن سبب نا باروری و نازایی بانوان نمی‌شود.

هایپوپیگمانتاسیون در زنان باردار

در دوران بارداری یکی از اتفاقاتی که برای زنان باردار اتفاق می‌ افتد، هایپوپیگمانتاسیون است. این شرایطی است که رنگ پوست بانوان در این دوره تیره شده و تفاوت بارزی میان رنگ پوست و رنگ مو دیده نمی‌ شود. در صورتی‌ که انجام لیزر موهای زائد زمانی تأثیر پذیر است که رنگ پوست با رنگ مو دارای تفاوت زیادی باشد. در شرایط هایپرپیگمانتاسیون انجام لیزر علاوه‌ بر صدمه احتمالی به جنین بسیار بی ‌تأثیر بوده و کاری بیهوده می ‌باشد.

کلینیک دکتر امامی سیگارودی یکی از معتبرترین و مطمئن‌ ترین مراکز معتبر لیزر در رشت با مجوز رسمی از وزارت بهداشت، خدمات خود را به مشتریان ارائه می ‌دهد. تمامی متخصصان و دکتران مشغول به کار در این کلینیک همگی متخصص و با تجربه در حرفه خود بوده و با بهره ‌گیری از بروزترین تکنولوژی‌های دنیا و نوین‌ ترین روش‌ های زیبایی خدمات خود را ارائه می‌ دهند. در صورت دریافت مشاوره از متخصصان این کلینیک می‌ توانید به آدرس درج‌ شده در سایت مراجعه کرده و از خدمات مفید این مجموعه بهره ‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *