ممکن است شما که این مطلب را مطالعه می‌کنید، با مشکل ترک پوستی روی برخی از قسمت‌های بدن خود مواجه شده‌اید. اکنون می‌خواهید بدانید که علت ترک پوستی چیست و آیا روشی برای درمان آن وجود دارد یا خیر. به هر حال هر یک از ما ممکن است بنا به دلایلی که در ادامه مطلب برای شما توضیح می‌دهیم، دچار ترک پوستی یا استریا شویم. این مطلب را مطالعه نمایید تا اطلاعات کاملی در مورد این عارضه پوستی و روش درمان آن به دست بیاورید.

منظور از ترک پوستی یا استریا چیست؟

ترک پوستی یکی از عارضه‌های رایج در بین اغلب افراد است. وقتی پوست به صورت ناگهانی و یکباره کشیده می‌شود، ترک‌هایی در داخل آن اتفاق می‌افتد. عمدتاً افزایش وزن یا لاغری ناگهانی، مهمترین دلیل ترک‌های پوستی هستند. اگر شما خطوط فرورفته را بر روی پوست خود مشاهده می‌کنید که حتی با لمس کردن  می‌توانید متوجه این خطوط شوید، یعنی شما دچار ترک‌های پوستی شده‌اید.

 از آنجایی که کشیدگی پوست منجر به ترک پوستی می‌گردد، بنابراین خانم‌های باردار به وفور چنین مشکلی را تجربه می‌کنند. از طرف دیگر در سنین نوجوانی، به دلیل اینکه سرعت رشد بدن افزایش می‌یابد، نوجوانان استریا یا ترک‌های پوستی را بر روی قسمت‌هایی شامل بازو، ران، شکم، سینه و باسن خود شاهد هستند.

بررسی دلایل ترک پوستی

در قسمت قبل برای شما توضیح دادیم که کشیدگی پوست، مهم‌ترین عامل استریا یا ترک پوستی به حساب می‌آید. بنابراین بارداری، افزایش یا کاهش ناگهانی وزن و رشد سریع بدن در دوران نوجوانی، مهمترین عواملی هستند که منجر به استریا یا ترک‌های پوستی می‌شوند. اما یکی دیگر از عواملی که در بروز این مشکل نقش چشمگیری دارد، افزایش هورمون کورتیزون است. این هورمون توسط غدد فوق کلیه ترشح می‌شود. وقتی کورتیزون افزایش می‌یابد، خاصیت ارتجاعی پوست کم می‌شود و در نتیجه منجر به ترک خوردگی پوست خواهد شد. لازم به ذکر است که سابقه ژنتیکی و ابتلا به برخی از بیماری‌ها همانند سندروم کوشینگ نیز تاثیر بسیار چشمگیری بر روی ابتلا به ترک پوستی دارد.

بررسی علائم و نشانه‌ های ترک پوستی

شما به راحتی می‌توانید از روی ظاهر پوست خود متوجه شوید که آیا به استریا یا ترک‌های پوستی مبتلا شده‌اید یا خیر:

  • شما خطوط فرورفته‌ای را بر روی پوست بدن خود مشاهده می‌کنید که از نظر طول و عرض با یکدیگر متفاوت هستند.
  • رنگ ترک‌های پوستی با رنگ بدن شما متفاوت است. براساس رنگ پوست، ممکن است ترک‌های پوستی به رنگ صورتی، قرمز، بنفش، حتی مایل به آبی یا قهوه‌ای تیره دیده شود.
  • به تغییر رنگ این ترک‌ها دقت کنید. اگر به مرور زمان خطوط براق و سفید رنگی برجا ماند، این نشان می‌دهد که شما قطعاً درگیر استریا هستید.
  • زمانی که قرار است پوست شما دچار ترک پوستی گردد، علائمی همانند سوزش و خارش در ناحیه هدف را احساس می‌کنید.

بررسی روش ‌های درمان ترک پوستی

عارضه استریا یا ترک پوستی هیچ تاثیر منفی بر روی سلامتی شما ندارد. فقط زیبایی اندام شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای مثال اگر بازوهای شما دچار استریا شده است، شما نمی‌توانید لباس آستین کوتاه بپوشید چون هر کسی دست‌های شما را ببیند، از شما درمورد این خطوط فرو رفته بر روی بازوها سوال خواهد پرسید و این مسئله اصلاً خوشایند نیست. خوشبختانه روش‌هایی برای درمان ترک پوستی وجود دارد که در این قسمت از مطلب این روش‌ها را برای شما شرح می‌دهیم:

از مرطوب‌کننده‌ استفاده کنید.

هرچه پوست شما خشک‌تر شود، استریا یا ترک پوستی بیشتر پیشروی می‌کند. بنابراین از زمانی که سوزش و خارش را در ران، باسن، شکم، پهلو یا بازوهای خود احساس کردید، سریعاً از نرم‌کننده‌ها و مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید. به خصوص کسانی که در دوران بارداری یا نوجوانی هستند، باید بیشتر از مرطوب‌کننده‌ها استفاده نمایند.

به سراغ لوسیون برنزه کننده بروید.

برای اینکه رنگ ترک‌های پوستی کمرنگ شود، می‌توانید از لوسیون یا اسپری‌های برنزه کننده استفاده کنید.
این اسپری‌ها و لوسیون‌ها، باعث می‌شود پوست شما ظاهری یکدست داشته باشد. به‌خصوص اگر رنگ ترک‌های پوستی تیره شده و پوست شما روشن است، حتماً لوسیون‌های برنزه کننده را استفاده نمایید.

حتماً از کرم ترتینوئین استفاده کنید.

این کرم از طریق افزایش تولید کلاژن، باعث سفت و منعطف شدن پوست شما می‌گردد. در ابتدای مطلب توضیح دادیم مهمترین عامل ترک پوستی این است که پوست شما خاصیت کشسانی خود را از دست می‌دهد. مشاهده کنید رنگ ترک‌های پوستی شما چگونه است؟ اگر ترک‌ها به رنگ قرمز یا صورتی مشاهده می‌شوند، کرم ترتینوئین را استفاده کنید چون می‌تواند تأثیر بسیار مثبتی بر روی بهبود رنگ ترک‌ها و انعطاف‌پذیری پوست شما داشته باشد.

دکتر امامی سیگارودی

کرم ‌های حاوی هیالورونیک اسید نیز مؤثر هستند.

به طور کلی هر محصولی که قدرت تولید کلاژن پوست شما را بالا می‌برد، تاثیر بسیار مثبتی بر روی درمان ترک‌های پوستی دارد. در این میان، کرم هیالورونیک اسید را نیز فراموش نکنید. این کرم‌ها علاوه بر اینکه خاصیت آبرسانی دارند و پوست شما را از خشکی در امان نگه می‌دارند، باعث تولید بیشتر کلاژن می‌شود.

لیزر درمانی نیز مؤثر است.

حتماً برای شما جالب خواهد بود اگر بگوییم که استفاده از لیزر درمانی، کمک می‌کند کلاژن تولیدی در پوست شما چندین برابر افزایش یابد. درنتیجه پوست شما حالت کشسانی پیدا کند. بنابراین به مرور زمان که لیزر را انجام می‌دهید، این ترک‌ها کمرنگ می‌شوند. پس اگر شما برای رفع موهای زائد خود به سراغ لیزر رفته‌اید، وقتی اشعه‌های لیزر به قسمت‌هایی از پوست که دچار ترتینوئین شده‌اند تابیده می‌شوند، همزمان با حذف موهای زائد، این ترک‌ها نیز درمان می‌گردند.

میکرودرم ابریژن نیز مفید است.

میکرودرم ابریژن متشکل از کریستال‌های بسیار ریزی است که وقتی بر روی پوست به حرکت در می‌آیند، باعث بازسازی پوست شما می‌شود. در واقع این دستگاه، لایه رویی پوست شما را برمی‌دارد و کمک می‌کند لایه زیرین شروع به تکثیر سلولی کند. پس یک لایه پوست جدید بر روی پوست شما تشکیل می‌گردد و به همین راحتی می‌تواند استریا را درمان کند.

از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید.

برای جلوگیری از خشکی پوست، ژل آلوئه‌ورا می‌تواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. این ژل خاصیت آبرسانی دارد و در نتیجه خشکی پوست در ناحیه ترک‌های پوستی را درمان می‌کند. به خصوص اینکه آلوئه‌ورا ترکیبی برای بهبود جای زخم شناخته شده است. بنابراین تاثیر بسیار زیادی بر روی درمان استریا دارد.

روش‌ های پیشگیری از ابتلا به استریا

از آنجایی که در دوران بلوغ و بارداری احتمال ابتلا به ترک‌های پوستی افزایش پیدا می‌کند، بنابراین کسانی که در این دوران قرار دارند، با یکسری اقدامات می‌توانند پوست خود را از ابتلا به ترک‌های پوستی در امان نگه دارند.
همچنین اگر شما نیز سابقه ژنتیکی دارید، حتماً نکاتی که در ادامه ذکر می‌شود را جدی بگیرید:

  • در طول روز باید بین ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کنید تا پوست شما خشک نشود.
  • انجام حرکات ورزشی منظم برای انعطاف‌پذیری پوست را فراموش نکنید.
  • رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
  • برای اینکه پوست شما نرم و منعطف بماند، براساس تیپ پوستی از لوسیون‌ها و روغن‌های مناسب استفاده کنید.
  • در هر قسمت از بدن که احساس خارش دارید، حتماً کرم‌های مرطوب‌کننده را استفاده نمایید .
  • رژیم غذایی شما باید غنی از ویتامین c و ویتامین A باشد. این دو ترکیب بر روی بهبود وضعیت پوست تاثیر بسیار زیادی دارد.
  • اگر چاق هستید، اصلاً به کاهش وزن سریع فکر نکنید چون وضعیت پوست شما واقعاً بهم می‌ریزد.

در پایان

در این مطلب متوجه شدید که با یکسری اقدامات کلینیکی همانند میکرودرم ابریژن، لیزر و مصرف برخی از پمادها، می‌توانید به بهبود سریع‌تر ترک‌های پوستی کمک کنید. ولی ابتدا باید وضعیت ترک‌ها توسط یک متخصص حرفه‌ای بررسی گردد تا بهترین روش درمانی برای شما اجرا شود. پیشنهاد می‌کنیم به کلینیک دکتر امامی سیگارودی مراجعه کنید. این کلینیک از تجهیزات مدرن و پیشرفته برای درمان مشکلات پوستی همانند استریا استفاده می‌کند. جهت رزرو نوبت با کلینیک تماس بگیرید، متخصص با بررسی وضعیت ترک‌ های پوستی، روش مناسبی را جهت درمان اتخاذ خواهد کرد تا بتوانید در کوتاه مدت، نتیجه ایده‌آل به دست بیاورید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *