یکی از روش های بسیار پرطرفدار برای بهبود ظاهر لب و افزایش زیبایی آن در چهره افراد، تزریق ژل لب است. این روش یک روش درمانی غیرتهاجمی و کاملاً ایمنی بوده و از طرفداران و محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. با این حال عوارض تزریق ژل لب به صورت عمومی و در برخی موارد حادتر است که در این مطلب قرار است تمامی این موارد را بررسی کنیم.
نقش تزریق ژل لب در زیبایی
لب ها بهعنوان عضو مهمی از چهره شناخته شده و زیبایی آن در چهره تاثیر چشمگیری دارد. لب ها نقش مهمی در جذابیت صورت افراد داشته ولی تمامی افراد بهطور مادرزادی دارای لب های زیبایی نیستند. همچنین بسیاری از افراد از کوچک بودن و یا کم حجم بودن لب های خود ناراضی بوده و دوست دارند که شکل و فرم لب های خود را تغییر دهند.
جالب است بدانید که حجم لب، برجستگی و ارتفاع آن تحت تاثیر سن افراد قرار داشته و با افزایش سن حجم لبها کم شده، برجستگی آن از بین رفته و ارتفاع آن کاهش مییابد. به همین دلیل تزریق ژل در افراد سن بالا بیشتر رایج است.
لب فوقانی از دو قسمت لب سفید و لب قرمز تشکیل شده که به واسطه حاشیه لب از یکدیگر جدا شدهاند. با افزایش سن، چروک های عمودی و موازی در قسمت سفید لب فوقانی تشکیل میشوند و در هنگام استفاده از رژ لب، رنگ به صورت خطوط عمودی قرمز خود را نشان میدهد.
همانطور که میدانید لب تحتانی نسبت به لبه فوقانی حجیم تر بوده و در واقع دو برابر لب فوقانی است. لب های بالا و پایین بهعنوان دو خواهر در نظر گرفته شده است و قسمت چپ و راست آنها باید دارای تقارن بوده تا زیبا و بینقص بهنظر برسند. در زمان تزریق ژل لب با برجسته کردن و حجم دادن حاشیههای لب، تقارن میان دو سمت لب ایجاد شده و با برجسته شدن و حجیم شدن لب، زیبایی و جذابیت به آن بازخواهد گشت.
چگونگی تزریق ژل لب
در ابتدا دکتر متخصص کرم موضعی بیحسی را قبل از تزریق بر روی ناحیه درمان میزند. این کرم موضعی خاصیت بیحسی داشته و درد ناشی از تزریق را به حداقل میرساند. سپس متخصص با رعایت تمامی نکات بهداشتی توسط سوزنی بسیار ظریف، ژل را در ناحیه درمان که لب است، تزریق میکند. لبها به طور کلی به دو قسمت بدنه اصلی لبها و حاشیه ورمیلیون تقسیمبندی میشوند که بدنه اصلی به لبها حجم میدهد. متخصص مربوطه در اولین جلسه مشاوره، نقاط تزریق ژل را برای بیمار مشخص کرده و او را از نتیجه تزریق آگاه میکند. در آخر کار نیز پس از تزریق ژل بسته به عمق و ژل مورد استفاده، متخصص ناحیه تزریق را کمی ماساژ داده تا ژل به خوبی پخش شود.
عوارض تزریق ژل لب
تزریق ژل به لب نیز مانند هر درمان دیگری دارای عوارض جانبی بوده ولی تمامی بیماران با این عوارض روبرو نمیشوند. از جمله عوارض تزریق ژل به لب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برآمدگی و توده
پس از تزریق ژل، بهخصوص افرادی که به تازگی تزریق را بر روی لب انجام دادهاند، مقداری برآمدگی و حجیم شدن لب را احساس میکنند. در برخی مواقع ژل پس از تزریق لب، تا سطحی بالا میآید و چند توده و برآمدگی را ایجاد میکند. اگر این برآمدگیها به صورت خودبهخود از بین نرفت، میتوانید از طریق ماساژ آنها را برطرف کنید.
خون ریزی و کبودی
احتمال خونریزی جزئی و کبودی و ورم پس از تزریق ژل به لب وجود خواهد داشت. بهطور معمول این ورم پس از گذشت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین خواهد رفت. در برخی افراد نیز ورم تا یک هفته بر روی لبها ادامه خواهد داشت. کبودی پس از تزریق نیز بین ۵ تا ۱۰ روز از بین رفته و خونریزی نیز پس از چند دقیقه از تزریق از بین خواهد رفت.
عفونت
اگر شما مستعد تبخال در اطراف دهان هستید، تزریق ژل ممکن است ایجاد عفونت و حمله تبخال را افزایش دهد. تمیز نگهداشتن لب و استفاده از دستمال و حوله های تمیز میتواند از بروز تبخال و عفونت جلوگیری کند. همچنین اگر در اطراف لب خود دارای تبخال بوده و یا احساس میکنید قرار است تبخال بزنید، بهتر است که تزریق ژل را به تعویق انداخته و یا با پزشک مربوطه مشورت نمایید.
ایجاد حساسیت
یکی دیگر از عوارض تزریق ژل به لب، ایجاد واکنشهای آلرژیک است. بهعنوان مثال نوعی کلاژن به نام کلاژن گاوی وجود دارد که از گاو گرفته شده و با سایر مواد تشکیل دهنده ژل ترکیب و یا به صورت تک بر روی لبها تزریق میشود. این کلاژن ممکن است در برخی افراد سبب ایجاد واکنشهای آلرژیک شده و به همین دلیل متخصص قبل از تزریق، مقداری از ژل را بر روی شما تست کرده تا از بروز حساسیت در لبها جلوگیری نماید.
از نشانههای واکنشهای آلرژیک میتوان به خارش، تورم و قرمزی اشاره کرد که اگر چنانچه این علائم شدیدتر شوند، تنفس به سختی انجامشده و باید فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
ایجاد اسکار
اسکار به نوعی کلاژن گفته میشود که سبب دردناک شدن لبها شده و ساختار و رنگ پوست لب را نیز تغییر میدهد. زمانیکه پوست لب در اثر تزریق ژل دچار آسیب شود، اسکار هایی در آن ناحیه تشکیل خواهد شد. این اسکارها ممکن است تا چند ماه بر روی لبها باقیمانده و شکل ظاهری لبها را تحت تاثیر قرار دهند. علت وجود اسکار، تزریق نامناسب ژل توسط متخصص است که باعث میشود این زخمها در زمان بیشتری بر روی لبها باقی بمانند.
بافت مردگی
به آسیبهای شدید به بافت لب، بافت مردگی گفته میشود که این عارضه یکی از بزرگترین عوارض تزریق ژل به لب است. زمانی که ژل به رگ های خونی لب تزریق میشود، بافته مردگی ایجاد شده و سبب از بین رفتن بافتهای زیرین لب میشود. این عارضه جزو عوارض نادر بوده ولی احتمال بروز آن وجود دارد. مهارت و تخصص دکتر نیز در احتمال به صفر رسیدن این عارضه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
از دیگر عوارض ناشی از تزریق ژل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- ناهماهنگی و عدم تناسب میان لبها با دیگر اجزای صورت
- تقارن نداشتن لب پایین و بالا
- برطرف نشدن چین و چروک های اطراف دهان
- تزریق بیش از حد ژل به لب توسط دکتر ناشی
- تزریق کم ژل به لبها و کوچک ماندن لب پس از تزریق ژل
تزریق ژل لب مناسب چه افرادی است؟
- فرادی که فرم و شکل لب های آنها از بین رفته است
- افرادی که به صورت مادرزادی دارای لب های باریک هستند و به صورت عادی لب های آنها قابل مشاهده نبوده و این فرم از لبها چهره آنها را عصبانی جلوه میدهد
- افرادی که بخش کوچکی از قرمزی لب های آنها دیده میشود
- افرادی که با افزایش سن چین و چروک هایی در اطراف لب و چهره آنها ایجاد شده و سبب فرورفتن گوشت لب به داخل شدهاست
- کسانی که دندانهای آنها بههنگام خندیدن در حالت عادی کمتر دیده میشود
- افرادی که بر اثر بالا رفتن سن، کلاژن سازی آنها متوقف شده و یا کلاژن در پوست آنها کاسته شدهاست
- افرادی که دارای پوست کشیده و بلند در بالای لب هستند
کلینیک دکتر امامی سیگارودی در رشت، تمامی خدمات زیبایی و درمانی اعم از تزریق بوتاکس و تزریق چربی را به مشتریان خود ارائه داده و دارای متخصصانی بسیار حرفهای و آموزشدیده است. این کلینیک زیبایی با بهرهگیری از بروزترین تجهیزات زیبایی تمامی خدمات ازجمله تزریق انواع ژل لب از برترین برندها با قیمت مناسب، با رعایت تمامی نکات بهداشتی به صورت کاملاً تخصصی ارائه میدهد. شما میتوانید جهت دریافت وقت و مشاوره قبل از تزریق به این کلینیک مراجعه کرده و با متخصصان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه