حتماً برای شما جالب خواهد بود اگر بگوییم حالت چهارم ماده، تحت عنوان پلاسما شناخته می‌شود. در واقع اشکال ماده در دنیای پیرامون، فقط به جامد، مایع و گاز ختم نمی‌شود بلکه برخی از مواد به حالت پلاسما هستند. اما پلاسما چیست و چه کاربردی دارد؟ در حال حاضر پلاسما در علم پزشکی جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است که در این میان پلاسمای سرد، کاربرد بیشتری دارد. در این مطلب از وبسایت کلینیک دکتر سیگارودی در رشت قرار است برای شما توضیح دهیم که منظور از پلاسمای سرد چیست و چه کاربردی دارد.

با پلاسمای سرد آشنا شوید:

پلاسمای سرد یا پلاسمای غیرحرارتی، با کمک حرکت بسیار سریع الکترون‌ها ایجاد می‌شود. در واقع برای تولید پلاسمای سرد، باید به سراغ گازهایی همانند هلیوم و هوا برویم تا امکان حرکت فوق سریع الکترون‌ها وجود داشته باشد. این الکترون‌ها زمانی که به اتم و مولکول برخورد می‌کنند، باعث می‌شوند که خارجی‌ترین لایه الکترون که در اطراف اتم و مولکول گازها وجود دارد، از بین برود و در نهایت یک ترکیب غلیظ از الکترون‌ها و یون‌های آزاد به وجود می‌آید.

بنابراین در یک جمع‌بندی کلی، همانگونه که متوجه شدید، برای تولید پلاسما ما نیاز به یک انرژی الکتریکی داریم که بتواند از میدان مغناطیسی عبور کند.

پلاسمای سرد چه کاربردهایی دارد؟

اکنون که با نحوه ایجاد پلاسمای سرد آشنا شدید، به سراغ این موضوع برویم که از این روش چگونه در علم پزشکی استفاده می‌شود:

ضدعفونی کردن 

با توجه به اینکه پلاسمای سرد می‌تواند از بدنه DNA میکروب‌ها عبور کند و آن‌ها را از بین ببرد، در نتیجه از این طریق می‌توان سطح مورد نظر را از میکروب‌ها پاکسازی کرد. جالب است بدانید که پلاسمای سرد، به هیچ عنوان نمی‌تواند به بافت‌های انسانی آسیب وارد کند. بنابراین حتی برای از بین بردن برخی از میکروب‌ها در بدن انسان‌ها نیز می‌توان از پلاسمای سرد استفاده کرد.

انجام اقدامات زیبایی بدون برش

یکی از رایج‌ترین کاربردهای پلاسمای غیرحرارتی این است که برای انجام اقدامات زیبایی همانند لیفت شقیقه، لیفت شکم، جوانسازی پوست دست، لیفت پوست صورت، لیفت بینی، ترمیم زخم‌ها، برطرف کردن جوش‌ها، درمان شلی و افتادگی پوست، برطرف کردن رگ‌های عنکبوتی بر روی پوست و درمان قارچ‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صنایع غذایی

برای بسته‌بندی و تولید مواد غذایی نیز می‌توان از پلاسمای غیرحرارتی استفاده کرد چون همانگونه که گفتیم این ماده می‌تواند ضدعفونی سطح را با اطمینان بالایی انجام دهد.

زیست پزشکی

به‌طور کلی پلاسمای سرد برای ضدعفونی کردن تجهیزات پزشکی، کنترل دندان درد و مراقبت از پوست، کاربرد بسیار زیادی دارد. از طرف دیگر پلاسمای سرد می‌تواند میکروب‌هایی که در بیوفیلم‌ها یا زیست لایه‌های موجود در زخم‌ها در حال رشد هستند را به راحتی از بین ببرد.

علوم محیط زیست

برای تصفیه آب و هوا نیز می‌توان از پلاسمای غیرحرارتی استفاده کرد. به ویژه در سال‌های اخیر این تکنیک ضدعفونی آب و هوا، کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است.

کلینیک دکتر امامی سیگارودی

بررسی مزایای پلاسمای سرد در علم پزشکی

همانگونه که در قسمت قبل متوجه شدید، پلاسمای غیرحرارتی یکی از روش‌های بسیار پرکاربرد در علم پزشکی در زمینه‌های مختلف شناخته شده است. مزیت ‌های پلاسمای سرد، کاربرد آن را روز به روز در علم پزشکی بیشتر می‌کنند:

  • همانگونه که گفتیم، برای جوانسازی پوست می‌توان از پلاسمای سرد استفاده کرد. بنابراین این تکنیک تاثیر بسیار چشمگیری برای از بین بردن چین و چروک‌ها و افتادگی پوست دارد.
  • پلاسمای غیرحرارتی با از بین بردن سلول‌های سرطانی، روند درمان افراد مبتلا به این بیماری را بسیار سرعت می‌بخشد.
  • افرادی که دچار قارچ‌های پوستی و ناخن شده‌اند، به راحتی با پلاسمای سرد می‌توانند درمان ایده‌آلی را به‌دست بیاورند.
  • ای روش قدرت بالایی برای پاکسازی پوست، از بین بردن باکتری‌های پوستی، درمان اگزما، آکنه‌های پوستی و درمان قارچ دارد.
  • این روش به خوبی می‌تواند زخم‌ها و عفونت‌ها را ترمیم کرده و به انعقاد خون کمک کند.
  • با توجه به اینکه پلاسمای غیرحرارتی نفوذپذیری پوست را افزایش می‌دهد، بنابراین در زمان استفاده از ماسک‌های پوستی، نتیجه استفاده از این ترکیبات را چندین برابر بیشتر خواهد کرد.
  • این روش یک درمان مؤثر برای از بین بردن جوش‌های فعال پوست است.

بررسی عوارض استفاده از پلاسمای سرد بر روی پوست

با توجه به اینکه پلاسمای غیرحرارتی یکی روش بسیار عالی برای اقدامات زیبایی و درمانی پوست شناخته شده است،
لازم می‌دانیم در این قسمت از مطلب این نکته را متذکر شویم که اگر چه پلاسمای غیرحرارتی بسیار ایمن است ولی به هر حال به دلیل دستکاری پوست، یکسری عوارض را به همراه دارد که کاملا طبیعی هستند:

  • التهاب، ورم و کبودی پوست
  • تحریک پوستی و در نتیجه ابتلا به حساسیت
  • احساس خارش در ناحیه تحت درمان

ممکن است شما شاهد خونریزی خفیف یا حتی عفونت باشید. این اتفاق یا به دلیل عدم مهارت متخصص یا به دلیل عدم رعایت نکات مراقبتی پس از درمان با پلاسمای غیرحرارتی رخ می‌دهد.

آیا همه افراد می ‌توانند از پلاسمای سرد استفاده کنند؟

شاید با مطالعه این مطلب این تصور برای شما به وجود آمده است که شما نیز می‌توانید برخی از مشکلات پوستی خود را با پلاسمای غیرحرارتی درمان کنید. ابتدا متخصص باید وضعیت شما را بررسی کند. شاید شما کاندید مناسبی برای این اقدام درمانی نباشید. افرادی که در گروه‌های زیر قرار دارند، نباید از پلاسمای غیرحرارتی استفاده کنند:

  • خانم‌هایی که باردار هستند.
  • افرادی که به‌صورت غیر عادی به سرما حساسیت دارند.
  • افرادی که دچار التهابات حاد و مزمن هستند.
  • کسانی که از دستگاه پیس میکرو یا باتری قلب استفاده می‌کنند.
  • افرادی که قطعات فلزی در داخل بدن خود دارند.
  • کسانی که از هولتر مانیتور استفاده می‌کنند.

در پایان

در حال حاضر اغلب کلینیک‌ها در کشور، پلاسمای غیرحرارتی را به‌عنوان یک اقدام درمانی جهت رفع مشکلات پوستی اجرا می‌کنند. اما انجام این اقدام زیبایی به مهارت بسیار بالایی نیاز دارد. پس تا زمانی که از عملکرد متخصص مطمئن نشده‌‌اید، برای درمان با پلاسمای سرد اقدام نکنید. پیشنهاد ما این است با کلینیک دکتر امامی سیگارودی تماس بگیرید. با مشاهده نمونه کارهای متخصص و مشاهده تجهیزات موجود در کلینیک، با خیال راحت می‌توانید درمان پلاسمای سرد را تحت نظر این مجموعه آغاز نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *