سلولیت به وضعیتی گفته می شود که در آن فرورفتگی ها و یا توده هایی در زیر پوست ظاهر می شوند و به طور معمول نیز قسمت هایی همانند ران، پا، باسن، بازو ها و دور شکم را درگیر می کند. در واقع سلولیت یک نوع بیماری پوستی بی خطر است و تحت عنوان پوست پرتقالی نیز شناخته می شود. زیرا این عارضه برجستگی های بسیار ریزی را بر روی پوست ایجاد می کند که بسیار مشابه با برجستگی های موجود در پرتقال است. در حال حاضر نیز از روش های متعددی همانند تغذیه مناسب، آبرسانی، فعالیت بدنی و غیره می توان برای رهایی از سلولیت استفاده کرد و علاوه بر آن روش های پزشکی و درمانی نیز در درمان این عارضه پوستی بسیار موثر هستند.
سلولیت در پوست چیست؟
سلولیت نوعی عارضه پوستی بی خطر است و شامل چربی های توده ای شکل در زیر پوست می باشد. در زیر پوست شبکه ای از رشته های بافت همبند به نام سپتا وجود دارد. وظیفه اصلی سپتا ها در زیر پوست، کنار هم نگه داشتن چربی ها است و اگر سپتا ها به اندازه کافی سفت نباشند، چربی ها در میان آن ها برآمده شده و می توانند توده هایی را در زیر سطح پوست ایجاد کنند که به این توده های چربی سلولیت گفته می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده نیز زنان بیشتر از مردان به سلولیت مبتلا می شوند. عوامل بسیار متعددی همانند ژنتیک در ایجاد سلولیت تأثیر گذار هستند و یکی از بهترین روش های درمان آن، کاهش وزن از طریق رژیم غذایی صحیح و فعالیت بدنی و کاهش چربی در بدن است.
در تعریف دیگر می توان گفت که سلولیت یک نوع بیماری شایع پوستی در زنان و مردان است که با گودی و یا توده در پوست تشخیص داده می شود. این نوع عارضه پوستی تحت عنوان پوست پرتقالی نیز شناخته شده و به طور معمول در قسمت هایی از بدن همانند شکم، باسن، ران، پشت پا و در برخی موارد بر روی سینه و بازو ها ظاهر می شود.
دلایل ایجاد سلولیت چیست؟
علل های بسیار مختلفی در ایجاد این عارضه تأثیر گذار هستند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش خاصیت ارتجاعی پوست به دلیل عدم تولید کلاژن در اثر افزایش سن
- عوامل ژنتیکی و وراثتی
- جریان خون ضعیف
- وزن بالا
- رژیم غذایی بی کیفیت
- تغییرات هورمونی
- عدم ورزش و فعالیت بدنی
- کاهش مصرف آب
بر اساس تحقیقات انجام شده استرس و اضطراب در افراد نیز می تواند یکی از دلایل ایجاد این بیماری در پوست باشد. زیرا اعتقاد بر این است که افزایش کورتیزول در زمان استرس و اضطراب در افراد، می تواند التهاب را افزایش داده و سبب ایجاد سلولیت شود. استرس همراه با رژیم غذایی بی کیفیت نیز می تواند در سطح تولید کلاژن بدن تأثیر مستقیم داشته و علاوه بر پیری زودرس پوست، سبب ایجاد سلولیت شود. به همین دلیل است که بسیاری از درمان های مؤثر برای کاهش سلولیت، با هدف افزایش تولید کلاژن در بدن انجام می شوند.
علائم سلولیت چیست؟
علائم و نشانه های سلولیت در بدن با توجه به شدت این عارضه در افراد متفاوت بوده و می تواند از علائم خفیف تا شدید متغیر باشد. به طور معمول کسانی که دارای سلولیت خفیف هستند، علائم ظاهری نداشته و در صورت وجود این بیماری، می توانند با فشردن ناحیه آسیب دیده علائم را مشاهده کنند.
علائم سلولیت خفیف در پوست
شامل:
- وجود فرورفتگی و توده بر روی پوست
- پوست پرتقالی
- ظاهر پوست کمی آویزان به نظر می رسد
علائم سلولیت متوسط در پوست
شامل:
- فرورفتگی ها و توده های پوست برجسته تر و به راحتی قابل مشاهده هستند
- ظاهر پوست نسبتاً با توده پوشیده شده است
علائم سلولیت شدید در پوست
شامل:
- فرورفتگی ها و توده های متعدد و عمیق بر روی پوست
- ایجاد برجستگی و پوست چروکیده
- افتادگی شدید ظاهر پوست
چه زمانی برای درمان سلولیت به پزشک مراجعه کنیم؟
عارضه سلولیت، یک نوع بیماری پوستی کاملاً بی ضرر است و به همین جهت نیازی به مشاوره و درمان های پزشکی تخصصی نخواهد داشت. در صورتی که از ظاهر پوست خود نگران هستید و می خواهید به سرعت از شر این عارضه خلاص شوید، می توانید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و از روش های درمانی مؤثر و بی خطر استفاده نمایید.
روش های درمان خانگی سلولیت
برخی از مطالعات نشان دادهاند زنانی که مبتلا به سلولیت هستند، می توانند با مصرف مکمل های خوراکی حاوی پپتید های کلاژن فعال زیستی، بسیاری از علائم ظاهری این بیماری را در پوست خود کاهش دهند. تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب نیز می تواند در درمان این عارضه بسیار تأثیر گذار باشد. پزشکان توصیه می کنند برای درمان سلولیت، در رژیم غذایی خود از فیبر بیشتری استفاده کرده و تا حد امکان مصرف کربوهیدرات، چربی و نمک را کاهش دهید. همچنین از نشستن طولانی مدت در یک مکان و یا یک وضعیت خودداری کرده و از محدود شدن جریان خون به ویژه در قسمت های ران ها و باسن جلوگیری نمایید.
از دیگر روش های درمان خانگی این عارضه نیز می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- انجام ماساژ منظم و اصولی در محل سلولیت برای کشیده شدن پوست و از بین بردن گودی ها و توده های سلولیت
- افزایش مصرف آب در طول روز برای کمک به بهبود گردش خون و جریان لنفاوی و جلوگیری از رشد بیشتر سلولیت
- کاهش وزن برای از بین بردن چربی و کاهش علائم این عارضه در پوست
- انجام ورزش و فعالیت بدنی با تمرینات تخصصی برای سفت کردن نواحی ران، سینه و شکم مانند ضربات پا، اسکات و غیره
درمان پزشکی سلولیت
علاوه بر روش های درمانی خانگی، چندین روش درمانی پزشکی نیز برای رفع این بیماری پوستی قابل استفاده هستند که مهم ترین آن ها شامل:
لیزر و درمان سلولیت
لیزر درمانی یکی از بهترین روش های مؤثر برای از بین بردن علائم سلولیت در پوست است. در این روش چربی های محل آسیب دیده به شکل مایع درآمده و با شل شدن بافت همبند، سبب کاهش برآمدگی ها و همچنین سفت شدن پوست و افزایش تولید کلاژن می شود. این روش مورد تأیید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) برای درمان این عارضه است و نتایج آن نیز برای حداقل ۶ ماه بر روی پوست باقی می ماند.
سلولاز و درمان سلولیت
این روش پاکسازی برای درمان این عارضه نیز مورد تأیید FDA آمریکا است و با حداقل تهاجم، می تواند بافت زیر پوست را گرم کرده و با بهبود قابلیت ارتجاعی، تولید کلاژن را تحریک و لایه چربی زیر پوست را کاهش دهد. نتایج درمان این بیماری توسط سلولاز نیز تا حداقل ۶ ماه بر روی پوست باقی خواهند ماند.
لیپوساکشن و درمان سلولیت
یکی دیگر از روش های درمان این بیماری، لیپوساکشن و خارج کردن چربی از ناحیه مشخصی از بدن است. در این روش دستگاه لیپوساکشن چربی های اضافی را با مکش از بدن خارج می کند و برای دریافت نتایج بهتر و از بین بردن گودی های ایجاد شده حاصل از سلولیت نیز پزشکان لیزر درمانی را همراه با لیپوساکشن توصیه می کنند.
آر اف فرکشنال و درمان سلولیت
دستگاه آر اف فرکشنال از فرکانس های رادیویی آر اف برای از بین بردن علائم سلولیت در پوست استفاده می کند. این روش نیز مورد تأیید FDA است و نتایج آن می توانند بیش از ۶ ماه بر روی پوست باقی بمانند.
مزوتراپی و درمان سلولیت
از روش مزوتراپی نیز می توان برای درمان سلولیت پوستی استفاده نمود. این روش نسبت به دیگر روش های پزشکی تأثیر بسیار کمتری در کاهش علائم سلولیت داشته و با انجام تزریق در نواحی مشخصی از بدن، می تواند سبب کاهش سلولیت شود.
کربوکسی تراپی و درمان سلولیت
یکی دیگر از روش های درمان این عارضه، کربوکسی تراپی است. در این روش از گاز دی اکسید کربن برای درمان سلولیت استفاده شده و با انتقال گاز به زیر پوست، سبب بهبود ظاهر پوست و تأثیر بر روی چربی ها می شود. نتایج درمانی روش کربوکسی تراپی از هر فرد به فرد دیگر بسیار متفاوت است و در هنگام تزریق گاز به زیر پوست نیز ممکن است با کمی درد و کبودی همراه باشد.
سابسیژن و درمان سلولیت
یکی از بهترین و موثرترین درمان های این بیماری در پوست، روش سابسیژن است. در این روش سوزن های ریزی به زیر پوست وارد شده و با شکستن نوار های سلولیت، می تواند تا حد قابل توجهی آن را درمان نماید. نتایج ماندگاری درمان این عارضه در روش سابسیژن نیز بسیار بیشتر از دیگر روش های درمانی است.
کرم های موضعی و درمان سلولیت
علاوه بر روش های پزشکی نام برده، برخی از پماد ها، لوسیون ها و کرم ها نیز می توانند در کاهش علائم این عارضه بسیار تأثیر گذار باشند. کرم های مخصوص درمان آن، در صورت استفاده مداوم می توانند سبب ضخیم تر شدن پوست شده و بنابراین میزان این بیماری را تا حد قابل توجهی در بدن کاهش دهند.
سلولیت یک نوع عارضه پوستی بی خطر است که می تواند در زنان و مردان ایجاد شود. این نوع بیماری پوستی حاصل تجمع توده های چربی در زیر پوست است و می تواند سبب به وجود آمدن فرورفتگی هایی در بخش های مشخصی از پوست شده و ظاهر آن را تغییر دهد.
شما عزیزان می توانید برای درمان تخصصی این عارضه با استفاده از به روزترین تکنیک های پزشکی و تجهیزات مدرن، به کلینیک دکتر امامی سیگارودی واقع در رشت مراجعه کرده و از بهترین و با کیفیت ترین خدمات پزشکی و زیبایی بهرهمند شوید.
در پایان
کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر امامی سیگارودی دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت، درمان و پزشکی کشور است و با در اختیار داشتن تیم پزشکی بسیار متخصص و همچنین تجهیزات مدرن پزشکی، خدمات خود را در بالاترین سطح کیفی به زیباجویان عزیز ارائه می دهد.
زیباجویان محترم می توانید جهت رزرو وقت و همچنین دریافت مشاوره های زیبایی و درمانی، با متخصصین ما در کلینیک دکتر امامی سیگارودی تماس حاصل نمایید.
بدون دیدگاه